Ugrás a tartalomra

Egészségnap Budafokon

2024. március 19. kedd
Sminkek, ékszerek, előadások az Ipartestületnél
Egészségnap Budafokon

A nőiségé, a szépségé és az egészségé volt a főszerep a szombati nőnapi Egészségnapon, amely először próbálta hirdetni, hogy e három „főszereplő” mennyire fontos az életünkben. A férfiak életében is. Sok élménnyel és hasznos tudnivalóval távozhattak az érdeklődők a színvonalas rendezvényről.

A Budafoki Ipartestület székházának nagyterme illatozott a sokféle finomságtól és illatszertől a helyszínre meghirdetett Egészségnapon, de a látvány sem volt akármi, különösen férfiszemmel, mert egyszerre ilyen sok csinos hölgy ritkán fordul meg az épületben. Az asztaloknál is szebbnél szebb kerületi lányok és asszonyok ültek, hogy bemutassák vállalkozásaik különleges termékeit. Szinte hihetetlen, hogy ennyi kreatív hölgy él köztünk, akik a szépségiparban országos teljesítményt nyújtva azon fáradoznak, hogy minél szebbek, egészségesebbek legyünk. A programot előadások is színesítették. A fő szervezők, Jurás László, az Ipartestület elnöke és a szervezet munkatársa, Reisinger Réka több hónapig fáradozott azon, hogy minél sikeresebb legyen a rendezvény.

– Tizenöt kerületi szolgáltató standja tekinthető itt meg, ahol a látogatók kérdezhetnek és tanácsokat kaphatnak az éppen aktuális szépségipari trendekről, illetve kipróbálhatják a szépségápolás és az egészséges életmód termékeit – avattak be a rendezvény legfőbb céljába.

Akik elfáradtak az asztalok közötti járkálásban és nézelődésben, megkóstolhatták az egészséges táplálkozás jegyében a Grapoila napraforgólisztes krékerét vagy csokis kekszét is.
Kovács Zsuzsanna és Fonth Eszter, a cég marketingesei arról beszéltek, hogy azért jó egy ilyen rendezvényen részt venni, mert az érdeklődőknek közvetlenül mutathatják be az egészséges életmódhoz vezető utat.

– Fontos, hogy rendszeresen törődjünk magunkkal, odafigyeljünk a táplálkozásunkra és például a bőrünk ápolására. Ez utóbbihoz készítettünk többek között szappant, arciszapot, fürdősót – mondták.

Velük szemben fedeztük fel kerületünk ismert meteorológusát, Brockhauser Barbarát a TV2-ből. Fő hivatása mellett a Nordur Cosmetics skandináv alapanyagokból készült természetes kozmetikumait népszerűsíti, mellette pedig jó barátnője, Szeiler Kíra Her Care hajápolási tanácsait hallgathattuk meg. Standjuknál feltűnt egy ismert tévés műsorvezető is, Vitányi Judit a TV2 Tényekből, aki lapunknak elmondta, hogy Barbara miatt jött Budafokra, mert nagyon szereti a termékeit.

– Mióta együtt dolgozunk, vagyis évek óta használom termékeit. Nálam legjobban az éjszakai krémjei váltak be, amelyek nagyon jót tesznek a bőrömnek – tette hozzá, majd részt vett Fodor Erika manuálterápiás ránckisimító gyakorlatán és Staudt Zsófia pár perces sminktanfolyamán is. Ezután megtekintette és felpróbálta Herdon Erika kézműves ékszereit. De volt itt többek között kozmetikus-, fodrász- és kézápolási bemutató is. Ezenkívül Halmy Zsófia táplálkozási tanácsadó, dr. Hatvani Zsófia esztétikai bőrgyógyász és dr. Rezek Ödön plasztikai sebész tartott élvezetes előadást a szakterületükről. A sztárvendég Gregor Bernadett Jászai Mari-díjas színésznő volt, akivel Fodor Erika beszélgetett. A művésznőtől megtudtuk, hogy megpróbálja különféle krémekkel és egészséges életmóddal késleltetni az idő múlását.

– Megfigyeltem, ha minden, amivel az ember törődik, meghálálja a ráfordított időt – avatta be a tapasztalataiba a közönséget. – Ha magunkkal többet törődünk, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Temesi László